Головна | RSSЧетвер, 25.04.2024, 10:13

Комсомольський навчально-виховний комплекс ім.Л.І.Бугаєвської

Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 21

21 квітня в Україні відзначається день довкілля, а 22 квітня -  Всесвітній день Землі. Свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих щедрот і природних ресурсів, якими наділила нас природа.

Всесвітні свята, безперечно, мають глобальне  значення, оскільки їх відзначають у всьому світі незалежно від громадянства, національності і релігійних уподобань. Унікальність цих подій полягає у тому, що кожна людина може стати учасником міжнародного святкування, зробити свій внесок у розвиток світової цивілізації. Більшість свят з’явилося нещодавно. Одним з них є Всесвітній день Землі.

        День  Землі спочатку відзначався у  березні у день рівнодення, коли природа прокидається і все навколо наповнюється життям. З давніх часів з цим періодом пов’язувалися надії і сподівання на перемогу сил світла над темрявою. Це час, коли в багатьох країнах північної півкулі святкувався новий рік.

        Вперше  День Землі був відзначений у 1970 і з того часу проводиться щорічно 22 квітня. Це свято чистої Води, Землі  і Повітря. Свято, яке має на меті об’єднати людей планети щодо захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу людей до проблем екології нашої планети. Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для вирішення екологічних проблем.

Саме тому напередодні цього свята ми провели екологічний флеш-моб під назвою "Бережіть Землю!", покликаний привернути увагу учнів, їх батьків, місцевих мешканців до екологічних проблем нашого міста, країни, планети.

Дитинство - чудова пора. Її ще називають безтурботною. Малеча не замислюється над багатьма життєвими питаннями, адже здебільшого про них дбають їх батьки. Але не треба чекати дорослості, щоб зрозуміти - планета Земля б'є у дзвони, прохає нас про допомогу і тільки спільними зусиллями, маленькими справами, тільки простягнувши руку допомоги, ми збережемо нашу планету для майбутніх поколінь. Саме це ми намагалися вкласти в ідею номеру виконаного учнями початкової школи, 5-А, 6-В та 7-В класів, а також учасниками агітбригади "Екологічна варта"

Своїх учнів ми намагаємося виховувати в найкращих традиціях нашого закладу. Однією з них є виховання екологічної свідомості підростаючого покоління, щоб наші учні, спілкуючись з однолітками, друзями, батьками, дорослими могли власним прикладом змусити їх поступати правильно. Не завжди все виходить так як того хочеться, але недарма ж  говорять "Вода каміння точить" і ми віримо, що  рано чи пізно важливість збереження навколишнього середовища зрозуміє кожен.

Крім того, до Дня довкілля в рамках Всеукраїнської акції "Майбутнє лісу в твоїх руках" під гаслом "Допоможемо врятувати ліси" проведено збір макулатури, під час якої зібрано близько 700 кг . В рамках двомісячника озеленення та благоустрою міста проведено суботник по прибиранню території набережної, а під час спільної акції  загону "Екологічна варта" та учнівської ради - "Зробимо нашу школу краще" та завдяки підтримці Салівського лісництва висаджено 10 сосен, а також тополі, шовковиці, клени і горобини, які були надані відділом озеленення міськвиконкому, начальник відділу Романій Г.А., упорядковано зелені ділянки пришкільної території.

Молодша група агітбригади "Лісовичок" (керівники Кашпур В.М. та Чернишова В.В.) подарували вихованцями ДНЗ "Попелюшка" та "Горобинка"  виступ " Одна маленька добра справа дасть початок великим вчинкам"

Сьогодні ми хочемо звернутися до мешканців міста з проханням цінувати спільну роботу наших учнів, вчителів, батьків. Дуже прикро бачити наступного дня після висадки поламані дерева, викопані кущі і квіти. По-перше це матеріальні збитки, а головне – моральні.   Пам'ятайте, колись сюди ви приведете своїх дітей, онуків!                

Переглядів: 1782 | Додав: rude_nata | Дата: 21.04.2012 | Коментарі (0)

Форма входу

   Пошук

Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz