Головна | RSSЧетвер, 02.05.2024, 22:47

Комсомольський навчально-виховний комплекс ім.Л.І.Бугаєвської

Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

16 листопада відбулася педрада вчителів основним з питань якої було  "Аналіз проблеми та реалізації щодо попередження жорстокості і насилля та виявлення фактів жорстокого поводження з дітьми". Із доповіддю виступила заступник директора з виховної роботи Лариса Володимирівна Тесля. В ній вона наголосила на те, щоіти – це дзеркало, в якому відображаються всі хвороби й вади суспільства. А їх поведінка – це саме та мораль, яку закладають батьки, педагоги, оточення, засоби масової інформації"  та нагадала присутнім закон України "Про попередження насильства в сім'ї". Також, Ларисою Володимирівною була піднята тема знущання в школі та "кібербулінгу" - насильство (в тому числі, сексуальне) через  Інтернет: технічно сфабриковані сексуальні фото з зображенням обраної жертви, сексуально образливі записки, листи, плітки, обмови, відео тощо. Цим самим створюється негативна суспільна думка, спрацьовує швидкість передачі і масштаби повідомлення інформації про особу.

Педагогом-організатором були проаналізовані результати анкетуваня, що проводила учнівська рада "Проблема шкільного насилля".

Голова Ради профілактики Скрипник Світлана Михайлівна ознайомила вчителів з алгоритмом дій педагогів у разі виявлення факту жорстокого поводження з дітьми або реальної загрози його вчинення

Переглядів: 664 | Додав: rude_nata | Дата: 18.11.2011 | Коментарі (0)

У четвер, 10 листопада 2011 р., у НВК ім. Л.І. Бугаєвської відбувся семінар для вчителів із теми: "Особливості адаптації учнів 5-х класів до нових навчання".



Переглядів: 703 | Додав: rude_nata | Дата: 11.11.2011 | Коментарі (0)


Видавництво «Академія Саморобкіна» пропонує найкращі журнали для занять художньо-технічною творчістю у школі і вдома, школярам початкових, середніх та старших класів:

«Академія Саморобкіна» – яскравий журнал для дітей від 6 років, надійний помічник в організації корисного та захоплюючого навчання і дозвілля учнів початкової школи, який допоможе розвинути творчі здібності, увагу та наполегливість. Головні герої журналу - робот Саморобкін та його помічник пес Квант у легкій і розважальній формі навчать працювати із різними матеріалами, робити цікаві саморобки з паперу, дерева, тканини, бісеру, пластиліну тощо. Конкурси, головоломки, пізнавальні комікси. Журнал рекомендовано використовувати на уроках трудового навчання.

Виходить раз на місяць. Вартість видання з доставкою у вашу поштову скриньку - 8,93 грн.

Передплатний індекс: 89260.


«Академія юного моделіста» – журнал, з яким ви поринете у захоплюючий світ технічного моделювання літаків, кораблів, авто, танків та іншої техніки! У кожному номері на вас чекають адаптовані для легкого та швидкого складання моделі-копії з картону, схема для виготовлення моделі з алюмінієвих банок, саморобка з дерева. Історії створення різної цивільної та військової техніки. Поради та секрети майстерного збирання моделей. Рекомендовано для усіх любителів моделювання старше 8 років.

Виходить раз на місяць. Вартість видання з доставкою у вашу поштову скриньку - 8,73 грн.

Передплатний індекс: 89261.



Захоплююча подорож до чарівної країни рукоділля з журналом «Жасмин» буде цікава всім дівчаткам від 8 років. Допоможе досконало освоїти різноманітні техніки прикладної творчості: оригамі, квіллінг, витинанка, ганутель та багато іншого. У журналі містяться докладні схеми, пояснення і кольорові вкладки для виготовлення квітів та інших яскравих сувенірів з паперу, ниток, тканини тощо. Майстер-класи, поради, конкурси, призи.

Виходить раз на місяць. Вартість видання з доставкою у вашу поштову скриньку - 8,93 грн.

Передплатний індекс: 89281.

Оформити передплату на видання можна в будь-якому поштовому відділенні звязку України, або на офіційному сайті ДП «Преса» в інтернеті: http://www.presa.ua/online/registr_ukr/vhod.php

 

Сайт видавництва: www.samorobkin.com.ua




Переглядів: 712 | Додав: rude_nata | Дата: 11.11.2011 | Коментарі (0)

З 01.11 2011 по 30.11.2011 в НВК ім.Л.І.Бугаєвської триває місячник правових знань.

Детальніше читайте тут

Переглядів: 760 | Додав: rude_nata | Дата: 09.11.2011 | Коментарі (0)

У День української писемності та мови на Українському радіо відбудеться Всеукраїнський диктант національної єдності

Проведення всеукраїнського диктанту започатковано Національною радіокомпанію України у 2000 році. Усі бажаючі мають можливість взяти участь у написанні радіодиктанту та з’ясувати, наскільки добре знають українську мову, а також продемонструвати солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хоче, щоб українці спілкувалися українською мовою, зміцнювали її позиції та розширювали сферу застосування, зазначають в Українському радіо.

У зв’язку проведенням диктанту національної єдності та з метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови, Міністерство освіти також рекомендує передбачити проведення диктанту у загальноосвітніх навчальних закладах.

Диктант національної єдності відбудеться 9 листопада о 13 годині 30 хвилин на Першій та Третій програмах Українського радіо.

Традиційно диктант складатиметься зі 100-120 слів. Ті учасники, хто напише його без помилок, будуть відзначені призами. Перевірятимуться лише диктанти, що будуть надіслані 9 і 10 листопада на адресу Українського радіо: Київ-1, Хрещатик, 26. Індекс – 01001.

Щороку кількість учасників диктанту національної єдності зростає. Листи надсилають люди різного віку і професій з усіх регіонів України та й з-за кордону. Практика проведення радіодиктантів рідної мови існує в багатьох країнах світу, зокрема, у Польщі, Китаї, Франції.

Слід зазначити, що у день відзначення Дня української писемності та мови, також відбудеться відкриття двох міжнародних конкурсів для української молоді.

 Відкриття Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика відбудеться в Ужгороді, а у Харкові відкриють цьогорічні змагання молоді у Міжнародному мовно-літературному конкурсі ім. Шевченка. Метою конкурсів є піднесення престижу української мови та літератури у молодого покоління.

За матеріалами: Освіта.ua
Дата публікації: 08.11.2011
Переглядів: 921 | Додав: rude_nata | Дата: 08.11.2011 | Коментарі (0)

4 листопада в актовій залі нашого закладу було гаряче!!! Ще б пак! Саме цього дня тут відбувався шкільний конкурс команд КВН серед учнів 9-х та 10-х класів. Участь у розв'язанні  питання "хто ж є найвеселішиий і кмітливіший", взяли команди: 9-Б класу "ОП!, 9- А класу "Клуб фанатов Павлика Морозова", 10-А класу - "Интеллигенты". 10-Б класу "Lucky teаm".

Місяць тому команди отримали тему гри: "Шкільні будні", а в музичному домашньому завданні намагалися з'ясувати, щоб відбувалося "Если б не было школ".

Розкриття теми в КВН - річ важка, рідко хто з учасників  взагалі звертає на це увагу, але найбільше дотрималися теми, та і домашнє завдання було найбільш наповнене музикою у команди "ОП!" Артистичні дівчата, капітан Марина Зубова та Анастасія Трач,  майже самі витягли на своїх плечах цю нелегку ношу і здивували жюрі новими яскравими образами: злий учитель та герой телепередачі "Умники и не очень..."

Команда 10-А класу - команда із досвідом. Вони вже брали участь в конкурсі минулого року та й серед них є вже КВНщики з досвідом міського, зонального та обласного рівнів, а тому їм, здається було найлегше. А може й навпаки,  після злету минулого року - втриматися на хвилі успіху і не впасти, чи не найважче! Та вони виступили гідно.  (Оплески глядачів) Найкращими акторами  хотілось би назвати двох Анастасій Щербак та Роздільну.

10-Б клас - новачки. От кому було справді найважче. Ні тобі досвіду, ні тобі лідера, який би взяв і повів за собою. Тим не менш - вони знайшли вихід з ситуації та звернулися по допомогу старших учнів. Отже під керівництвом Олени Теслі учні вирушили в нелегку путь і як результат - вдалий початок, молодці!  Мініатюра "салат" довела глядачів до сміху із сльозами на очах. Браво, Богдан! Ну, і  головне, що таким чином, новостворений коллектив 9-А та 9-С класу, тепер вже 10-Б - згуртувався для подальших перемог. 

Команда, яка здивувала найбільше, команда 9-А класу. До дня виступу про них ніхто і не чув. Репетирували, на відміну від інших, у класному кабінеті. Мікрофони побачили за 2 години до гри. Своєрідний гумор, такий часом незрозумілий, визивав хвилю позитиву у глядачів. Дівчинка з рогаликом, Лілія Галаган була настільки безпосередньою, що за одноголосним рішенням членів жюрі стала одним із учасників шкільної команди. До неї також приєдналася її однокласниця Євгенія Ліхожон, дівчинка, яка майже сама відіграла розминку.

До складу шкільної команди такоєж потрапили хлопці, ну куди ж без них! Це - Дерій Михайло, Остапець Роман, Багі Йожеф.

Отже, вітаємо новостворену команду "РММ". Бажаємо їм перемог на шкільному і подальших конкурсах!




Переглядів: 921 | Додав: rude_nata | Дата: 06.11.2011 | Коментарі (1)

Адміністрація однієї з британських шкіл в графстві Сомерсет під загрозою покарання заборонила своїм учням цілуватися. За інформацією The Daily Telegraph, директор школи Кріс Річардсон (Chris Richardson) заявив, що не дивлячись на передові погляди, його учбовий заклад дотримуватиметься "традиційних цінностей”.
У школі навчається близько 1200 учнів у віці від 13 до 18 років. Батьки школярів заявили, що не схвалюють заборону, оскільки вважають, що поцілунки є невід’ємною частиною життя сучасних підлітків.
Школа отримала винагороду уряду Великобританії за постійне поліпшення результатів іспитів в попередні роки. Проте вона не вперше потрапляє на сторінки друку у зв’язку з скандалами про порушення шкільної дисципліни.
У 2007 році 16-літній Том Бослі (Tom Bosley) був ледве не виключений за те, що їв яблуко на тенісному корті, де вживання їжі строго заборонене. У 2003 році 22 учні були звинувачені в тому, що носили формені піджаки, куплені в супермаркеті, замість дорожчих, які продавав постачальник шкільної форми.
Батьки неодноразово повідомляли про покарання школярів, які носили чорні брюки трохи не того відтінку, який затвердила адміністрація. Порушниками дисципліни також оголошувалися учні, які знімали піджаки в спекотну погоду або розстібали верхні ґудзики сорочок.
 У одному з випадків обурені батьки навіть організували комітет протесту. Про те, які дії послідують після введення заборони на поцілунки інформація доки не поступала.


За матеріалами: Лента.Ру
Переглядів: 593 | Додав: rude_nata | Дата: 06.11.2011 | Коментарі (0)

Відкриття ХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика відбудеться 9 листопада в День української писемності та мови

Метою Конкурсу є сприяння утвердженню статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу.

У Конкурсі можуть брати участь учні шкіл 3-11 класів, профтехучилищ та студенти вищих навчальних закладів.

Для учнів загальноосвітніх навчальних закладів та професійно-технічних училищ конкурс проходить у чотири етапи, а для студентів вищих навчальних закладів у три.

Організаторами Конкурсу є Міністерство освіти та Ліга українських меценатів. Конкурс проводиться відповідно до Положення про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика. Загальнонаціональний етап конкурсу буде проведений у січні 2012 року.

Переможці підсумкового етапу Конкурсу будуть нагороджені дипломами та грошовими преміями, також будуть відзначені учителі та викладачі, які підготували переможців.

Керівникам навчальних закладів, у відповідності з листом Міністерства освіти, доручено провести організаційно-методичну роботу із залучення учнів та студентів, а також курсантів та ліцеїстів до участі у ХІІ Міжнародному конкурсі з української мови ім. Петра Яцика.

Довідка: Петро Яцик - канадський підприємець українського походження, меценат і філантроп, відомий своїм вагомим вкладом у фінансування українознавства на Заході та в Україні. Фундатор Міжнародного благодійного фонду "Ліга українських меценатів".

За матеріалами: Освіта.ua
Дата публікації: 04.11.2011
Переглядів: 555 | Додав: rude_nata | Дата: 04.11.2011 | Коментарі (0)

До переліку предметів ЗНО-2012 додано всесвітню історію

Абітурієнти 2012 року матимуть можливість складати тест зовнішнього незалежного оцінювання з всесвітньої історії

Відповідні зміни внесені Міністерством освіти до наказу, що встановлює перелік предметів зовнішнього незалежного оцінювання у 2012 році.
Як зазначається у наказі МОНмолодьспорт, предмет „всесвітня історія” додано до ЗНО-2012 з метою вдосконалення якості соціально-гуманітарної освіти та підвищення загальнокультурного рівня випускників шкіл.
Нагадаємо, на розширеному засіданні колегії МОНмолодьспорт у серпні, прем’єр-міністр Микола Азаров запропонував доповнити перелік предметів для складання зовнішнього незалежного оцінювання всесвітньою історією. Що, на думку прем’єра, має сприяти підвищенню загальнокультурного рівня молоді, більш ефективному засвоєнню нею світових історико-культурних цінностей, вихованню поваги до власного минулого.

Також, міністр освіти Дмитро Табачник, підсумовуючи проведення ЗНО у 2011 році, наголошував на необхідності аналізу переліку предметів для складання тестів ЗНО та пропонував доповнити зовнішнє тестування всесвітньою літературою, однак цей предмет не включено до переліку тестів.
Слід зазначити, що зовнішнє незалежне оцінювання з всесвітньої історії буде проводитись не вперше. Під час експериментального проведення ЗНО у 2008 році, цей предмет вже був включений до переліку предметів, що складали абітурієнти при вступі до вищих навчальних закладів України.
Крім всесвітньої історії у 2012 році абітурієнти складатимуть тести з української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, російської мови та однієї з іноземних мов за вибором: англійської, німецької, французької або іспанської.
Тести з історії України, всесвітньої історії, математики, біології, географії, фізики та хімії будуть пропонуватись для складання кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською та угорською мовами.

http://osvita.ua/test/news/24218

Переглядів: 638 | Додав: rude_nata | Дата: 27.10.2011 | Коментарі (0)

Українським центром оцінювання якості освіти затверджено графік проведення та перелік предметів пробного зовнішнього незалежного оцінювання в 2012 році

У відповідності з наказом УЦОЯО пробне тестування, що має на меті надання абітурієнтам можливості ознайомлення з процедурою проведення ЗНО, у 2012 році буде проведено з дев’яти навчальних предметів.

Пробне ЗНО відбудеться наприкінці березня 2012 року та буде проведено у дві сесії.

24 березня регіональні центри оцінювання якості освіти проведуть тестування з української мови і літератури, біології, фізики та однієї з іноземних мов за вибором абітурієнтів. Відповідно 31 березня абітурієнти матимуть можливість пройти пробне ЗНО з історії України, математики, хімії, географії та російської мови.

Проведення пробного тестування з кожного предмета відбуватиметься об 11 годині.
Реєстрацію учасників пробного ЗНО проводитимуть регіональні центри оцінювання якості освіти з 1 до 30 листопада.
Оскільки метою пробного ЗНО є ознайомлення майбутніх абітурієнтів з процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання, воно буде проведено з дотриманням процедур і технології проведення ЗНО в 2012 році.
Директорам регіональних центрів оцінювання якості освіти доручено провести інформаційно-роз’яснювальну роботу серед громадськості щодо особливостей проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання.
До 20 грудня цього року УЦОЯО має забезпечити розроблення тестів, що відповідають вимогам програм ЗНО-2012, та здійснити їх переклад мовами національних меншин.
Також нагадаємо, що наступного тижня Український центр оцінювання якості освіти планує затвердити Порядок проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2012 році. Документ має врегулювати питання щодо підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2012 році.
Як відомо, відповідно до листа МОНмолодьспорт, зовнішнє незалежне оцінювання у 2012 році планується провести з 14 травня по 7 червня. Враховуючи кількість випускників у 2012 році, тестування з української мови і літератури, математики та історії України буде проведено у дві сесії.

http://osvita.ua/test/news/24218

Переглядів: 514 | Додав: rude_nata | Дата: 27.10.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 »

Форма входу

   Пошук

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz