Головна | RSSНеділя, 28.04.2024, 08:02

Комсомольський навчально-виховний комплекс ім.Л.І.Бугаєвської

Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Буквально кілька годин тому, агітбригада "Екологічна варта" НВК ім. Л. І. Бугаєвської повернулась з ХХІ Всеукраїнського конкурсу колективів екологічної просвіти, який проходив з 24 квітня у м. Миргород. 

Вперше за п'ятирічну історію поїздок ми поверталися щасливі і задоволені. Нарешті все сталося так, як бажалося.  Відчуваючи неабияку відповідальність саме на цьому конкурсі, намагалися  виконати все від нас залежне, щоб вартівцями  пишалися  ті, хто в нас вірить. 

Агітбригада "Екологічна варта"  з м.Комсомольська посіла ІІ місце і підтвердила професійність обласного журі, які вже протягом багатьох років віддають перемогу саме нашому колективу.   Організатори конкурсу, колектив  Полтавського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, мали змогу порівняти виступи 27 команд з усіх областей України  і, врешті-решт,  залишилися дуже задоволені виступом нашої команди, тим, що ми гідно представили Полтавщину, господарів цьогорічного конкурсу. 

Ми ж в свою чергу дякуємо всім організаторам конкурсу, які доклали максимум зусиль і створили справжнє свято для учасників конкурсу.

Переглядів: 643 | Додав: rude_nata | Дата: 26.04.2012 | Коментарі (0)

21 квітня в Україні відзначається день довкілля, а 22 квітня -  Всесвітній день Землі. Свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих щедрот і природних ресурсів, якими наділила нас природа.

Всесвітні свята, безперечно, мають глобальне  значення, оскільки їх відзначають у всьому світі незалежно від громадянства, національності і релігійних уподобань. Унікальність цих подій полягає у тому, що кожна людина може стати учасником міжнародного святкування, зробити свій внесок у розвиток світової цивілізації. Більшість свят з’явилося нещодавно. Одним з них є Всесвітній день Землі.

        День  Землі спочатку відзначався у  березні у день рівнодення, коли природа прокидається і все навколо наповнюється життям. З давніх часів з цим періодом пов’язувалися надії і сподівання на перемогу сил світла над темрявою. Це час, коли в багатьох країнах північної півкулі святкувався новий рік.

        Вперше  День Землі був відзначений у 1970 і з того часу проводиться щорічно 22 квітня. Це свято чистої Води, Землі  і Повітря. Свято, яке має на меті об’єднати людей планети щодо захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу людей до проблем екології нашої планети. Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для вирішення екологічних проблем.

Саме тому напередодні цього свята ми провели екологічний флеш-моб під назвою "Бережіть Землю!", покликаний привернути увагу учнів, їх батьків, місцевих мешканців до екологічних проблем нашого міста, країни, планети.

Дитинство - чудова пора. Її ще називають безтурботною. Малеча не замислюється над багатьма життєвими питаннями, адже здебільшого про них дбають їх батьки. Але не треба чекати дорослості, щоб зрозуміти - планета Земля б'є у дзвони, прохає нас про допомогу і тільки спільними зусиллями, маленькими справами, тільки простягнувши руку допомоги, ми збережемо нашу планету для майбутніх поколінь. Саме це ми намагалися вкласти в ідею номеру виконаного учнями початкової школи, 5-А, 6-В та 7-В класів, а також учасниками агітбригади "Екологічна варта"

Своїх учнів ми намагаємося виховувати в найкращих традиціях нашого закладу. Однією з них є виховання екологічної свідомості підростаючого покоління, щоб наші учні, спілкуючись з однолітками, друзями, батьками, дорослими могли власним прикладом змусити їх поступати правильно. Не завжди все виходить так як того хочеться, але недарма ж  говорять "Вода каміння точить" і ми віримо, що  рано чи пізно важливість збереження навколишнього середовища зрозуміє кожен.

Крім того, до Дня довкілля в рамках Всеукраїнської акції "Майбутнє лісу в твоїх руках" під гаслом "Допоможемо врятувати ліси" проведено збір макулатури, під час якої зібрано близько 700 кг . В рамках двомісячника озеленення та благоустрою міста проведено суботник по прибиранню території набережної, а під час спільної акції  загону "Екологічна варта" та учнівської ради - "Зробимо нашу школу краще" та завдяки підтримці Салівського лісництва висаджено 10 сосен, а також тополі, шовковиці, клени і горобини, які були надані відділом озеленення міськвиконкому, начальник відділу Романій Г.А., упорядковано зелені ділянки пришкільної території.

Молодша група агітбригади "Лісовичок" (керівники Кашпур В.М. та Чернишова В.В.) подарували вихованцями ДНЗ "Попелюшка" та "Горобинка"  виступ " Одна маленька добра справа дасть початок великим вчинкам"

Сьогодні ми хочемо звернутися до мешканців міста з проханням цінувати спільну роботу наших учнів, вчителів, батьків. Дуже прикро бачити наступного дня після висадки поламані дерева, викопані кущі і квіти. По-перше це матеріальні збитки, а головне – моральні.   Пам'ятайте, колись сюди ви приведете своїх дітей, онуків!                

Переглядів: 1783 | Додав: rude_nata | Дата: 21.04.2012 | Коментарі (0)

Під таким гаслом 12 та 13 квітня в школі пройшла акція по збору макулатури  в рамках Всеукраїнської акції "Майбутнє лісу в твоїх руках".

Як відомо 60 кг макулатури рятує одне дерево, тому в ці дні  учні та їх батьки активно долучилися до захисту зелених насаджень саме таким чином. За 2 дні акції зібрано близько 600 кг макулатури, а отже можна сміливо сказати, що ми зберегли близько 10 дерев.

 20 квітня,  в рамках двомісячника благоустрою, до Дня довкілля України (21 квітня) та Міжнародного дня Землі (22 квітня) буде проведено низку заходів, а саме: посадку ялинок, дерев і кущів, прибирання території Придніпровського парку, школи, флеш-моб та виступ агітбригади "Екологічна варта" 

Переглядів: 753 | Додав: rude_nata | Дата: 15.04.2012 | Коментарі (0)

11 квітня у м. Полтава відбувся конкурс-огляд колективів екологічної просвіти. Участь в ньому узяли 7 агітбригад та 7 екотеатрів області.  Місто Комсомольськ вже 10-й рік поспіль представляє агітбригада "Екологічна варта" НВК ім. Л. І. Бугаєвської, переможець міського конкурсу.  І вже вдев'яте   стає переможцем обласного. 

Відсвятувати 10-річницю (у 2009 році ми посіли ІІ місце) "завадила" агітбригада з м. Миргород, яка несподівано звідкись узялась  і, як стало відомо, в  нікуди і поділась.

Чотири роки "Екологічна варта" представляла Полтавщину на Всеукраїнському конкурсі в містах Київ, Луцьк, Донецьк, Біла Церква і коли перемога здавалася такої близькою – вона, надія, раптово зникала. Керівники довгий час не змогли зрозуміти позиції членів журі, які віддавали перемоги командам часом не сильнішим за нашу, а навпаки. Та коли раптово з'явилася команда міста Миргорода – все стало на свої місця.

Справа в тім, що команда переможець конкурсу наступного року приймає у себе Всеукраїнський конкурс і, декого не приваблює місто Комсомольськ з його гірничо-збагачувальним комбінатом, а от Миргород – місто-курорт, чом б там не відпочити!?. Так команда Миргорода стала переможцем минулорічного, та господарями цьогорічного Всеукраїнського конкурсу.  На жаль,  вже нічого не поробиш і ще довгий час нам доведеться впевняти всіх в тому, що наше місто – одне з найкращих в Україні, що ми вміємо організовувати не тільки обласні і Всеукраїнські заходи, а, навіть, і міжнародні  на європейському рівні. Ми пишаємося своїм містом і співпрацею з Полтавським ГЗК, а саме з Олександром Васильовичем Сеником, людиною не байдужою до навколишнього середовища. Але це інша історія...

З кожним роком перемоги нам даються все важче і важче.  Агітбригада -такий жанр мистецтва, де ти постійно говориш майже про одне й те саме, тільки по іншому. Ідеї, важлива складова успішного сценарію, виступу. За 10 років їх було вже стільки, що й сам дивуєшся – звідки? А, як відомо, іноді людина вигоряє, бо це ж не театр, в якому сьогодні можна поставити одну п'єсу, завтра іншу.  Та поки у нас ще є сили і бажання,  поки ми можемо посіяти у дитячих душах добре і вічне, навчити любити все навколо і змусити це робити дорослих, ми будемо працювати для того, щоб наша Земля залишалася, точніше ставала ще прекраснішою, а ідеї… Якщо ти ідеш у світ і з добром, то саме цей світ і буде дарувати їх нам.

Бажаємо успішного виступу нашій команді на XXI Всеукраїнському конкурсі колективів екологічної просвіти у м.Миргород!

 P.S. Команда Миргорода цього року не виступила на обласному конкурсі, мотивуючи це тим, що одинадцятикласники закінчили школу і, не змогли увійти до складу агітбригади. Та це не виправдовує її керівників, адже в агітбригаді "Екологічна варта" на зміну випускникам теж приходять нові діти, які вчаться бути кращими за попередніх вартівців і, впевненно тримають перемогу "до" появи і "після"  зникнення "одноразових переможців". Саме тому зараз хочеться згадати рядки О.Бальзака: "Во всех делах человеческих постоянство есть высшее проявление силы".

 


 

Переглядів: 1715 | Додав: rude_nata | Дата: 14.04.2012 | Коментарі (0)

У рамках соціальної програми «Оновлене місто» Благодійного фонду «Полтавський ГЗК» в НВК ім. Л. І. Бугаєвської було проведено анкетування батьків з питання покращення умов навчального процесу.

Протягом березня вони повинні були визначитися з тим, який сучасний кабінет для їх дітей необхідно зробити в першу чергу: математики, хімії, фізики  і т.д. Також існував  "інший варіант".

28 березня в кабінеті директора Алли Миколаївни Тузікової, за участю представників фонду, батьківського комітету, педагогічного колективу та учнівської ради відбулося відкриття скриньки.

 Учасники зібрання обробили анкети та, за рішенням більшості батьків  школи, був обраний саме "інший варіант". Вже починаючи з літніх канікул розпочнеться заміна вікон та опалення актової зали, а також утеплення шкільних коридорів за рахунок заміни вікон.

Дякуємо батькам за розуміння, адже актова зала, це місце де проводяться загальношкільні заходи: конференції, концерти, різноманітні акції, конкурси, випускні вечори та багато іншого. Взимку, коли зала використовується найактивніше, при  підготовці вихованців театрального, вокальних, хореографічних гуртків, агітбригад тощо, температура повітря в ньому "оставляет желать лучшего".  А тепло і затишок шкільних коридорів є не менш важливішою умовою комфортного навчання учнів. Також дякуємо засновникам Благодійного фонду "Полтавського ГЗК" В.Лотоусу та К.Жеваго, про те, що вони постійно дбають про наше майбутнє покоління, не залишають поза увагою проблеми не тільки освіти а й інших галузей.

Сподіваємось, що за їх допомогою  умови занять значно покращаться!




 

Переглядів: 1545 | Додав: rude_nata | Дата: 14.04.2012 | Коментарі (0)

Сьогодні особливий день!

День народження директора найкращої школи у місті… області…країні – Алли Миколаївни Тузікової!

Від всього учнівського колективу ми хочемо привітати чарівну жінку, яка створює комфортні умови для нашого навчання, піклується про нас, повчає, а іноді й сварить. Робить все можливе, щоб її учні гордились тим, що навчалися саме в НВК ім.Л.І.Бугаєвської. Так, ми згодні, з нами нелегко, адже нас багато.  У кожного своя думка, своє бачення, своє розуміння і 1001 слово у відповідь на зауваження. Але ми виростаємо і з вдячністю згадуємо уроки мудрості, які Ви нам давали.

У  цей прекрасний ювілей хай доля Вам сміється журавлина,
Поля  розлогі колосом цвітуть.
Нехай червоні ягоди калини щасливу осявають путь.
Нехай дає наснаги Вам земля, десятки літ ще мріяти, любити!
Хай рідна пісня серце окриля, в здоров’ї й радості багато літ прожити!
З повагою, Ваші учні
Переглядів: 626 | Додав: rude_nata | Дата: 30.03.2012 | Коментарі (0)

Вітаємо збірну команду нашого закладу "Акулята" з почесним 
ІІІ місцем у міських змаганнях "Олімпійське лелеченя"
Переглядів: 747 | Додав: rude_nata | Дата: 22.03.2012 | Коментарі (0)

З метою адаптації майбутніх першокласників до навчання в школі в НВК ім.Л.І.Бугаєвської щосуботи, починаючи з жовтня місяця 2011 року проводяться заняття вчителями початкових класів Кашпур В.М., Орловською М.Г.. Чернишовою В.В..

Це цікаві заняття, на яких вчителі знайомлять майбутніх учнів з історією навчального закладу, досягненням його учнів, готують психологічно і морально до зміни дитячого закладу, спостерігають за майбутніми першокласниками, вивчають їх. Дітей знайомлять з різними кабінетами, спортзалами, музеями, що працюють в нашому закладі.

 Так, 17 березня  майбутні школярі відвідали цікаве заняття з основ комп'ютерної грамоти, яке провела вчитель математики та інформатики Проворченко Ю.А.. Цього ж дня діти ознайомились з кабінетом Олімпійської освіти та провели веселі естафети, які організував вчитель фізкультури Войцеховський О.І.

Задоволені і щасливі діти ділилися враженнями зі своїми батьками від зустрічі і занять в своїй майбутній школі.



Переглядів: 822 | Додав: rude_nata | Дата: 22.03.2012 | Коментарі (0)

15 лютого у смт.Нові Санжари відбувся зональний конкурс екологічних колективів. За перемогу змагалися 5 районів: Козельщанський, Новосанжарський, Кобеляцький, Решетилівський та м.Комсомольськ, які представили по 2 колективи (агітбригади та екотеатри).

За результатами конкурсу агітбригада "Екологічна варта" нашого навчального закладу посіла І місце, театр "Екосвіт" - ІІ місце.

Вітаємо екологічні колективи та бажаємо успішного виступу на обласному конкурсі!

Переглядів: 629 | Додав: rude_nata | Дата: 16.03.2012 | Коментарі (0)

Земля зітхає ледве чутно
І прокидається від сну...
І березень дарує чудо,
Розпочинаючи весну.

Це чудо-в усмішках чарівних,
У морі квітів навкруги.
Ми Вас вітаємо царівни,
Найкращі, милі, дорогі!

Переглядів: 559 | Додав: rude_nata | Дата: 07.03.2012 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 10 11 »

Форма входу

   Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz