Головна | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 10:14

Комсомольський навчально-виховний комплекс ім.Л.І.Бугаєвської

Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Квітень » 14

11 квітня у м. Полтава відбувся конкурс-огляд колективів екологічної просвіти. Участь в ньому узяли 7 агітбригад та 7 екотеатрів області.  Місто Комсомольськ вже 10-й рік поспіль представляє агітбригада "Екологічна варта" НВК ім. Л. І. Бугаєвської, переможець міського конкурсу.  І вже вдев'яте   стає переможцем обласного. 

Відсвятувати 10-річницю (у 2009 році ми посіли ІІ місце) "завадила" агітбригада з м. Миргород, яка несподівано звідкись узялась  і, як стало відомо, в  нікуди і поділась.

Чотири роки "Екологічна варта" представляла Полтавщину на Всеукраїнському конкурсі в містах Київ, Луцьк, Донецьк, Біла Церква і коли перемога здавалася такої близькою – вона, надія, раптово зникала. Керівники довгий час не змогли зрозуміти позиції членів журі, які віддавали перемоги командам часом не сильнішим за нашу, а навпаки. Та коли раптово з'явилася команда міста Миргорода – все стало на свої місця.

Справа в тім, що команда переможець конкурсу наступного року приймає у себе Всеукраїнський конкурс і, декого не приваблює місто Комсомольськ з його гірничо-збагачувальним комбінатом, а от Миргород – місто-курорт, чом б там не відпочити!?. Так команда Миргорода стала переможцем минулорічного, та господарями цьогорічного Всеукраїнського конкурсу.  На жаль,  вже нічого не поробиш і ще довгий час нам доведеться впевняти всіх в тому, що наше місто – одне з найкращих в Україні, що ми вміємо організовувати не тільки обласні і Всеукраїнські заходи, а, навіть, і міжнародні  на європейському рівні. Ми пишаємося своїм містом і співпрацею з Полтавським ГЗК, а саме з Олександром Васильовичем Сеником, людиною не байдужою до навколишнього середовища. Але це інша історія...

З кожним роком перемоги нам даються все важче і важче.  Агітбригада -такий жанр мистецтва, де ти постійно говориш майже про одне й те саме, тільки по іншому. Ідеї, важлива складова успішного сценарію, виступу. За 10 років їх було вже стільки, що й сам дивуєшся – звідки? А, як відомо, іноді людина вигоряє, бо це ж не театр, в якому сьогодні можна поставити одну п'єсу, завтра іншу.  Та поки у нас ще є сили і бажання,  поки ми можемо посіяти у дитячих душах добре і вічне, навчити любити все навколо і змусити це робити дорослих, ми будемо працювати для того, щоб наша Земля залишалася, точніше ставала ще прекраснішою, а ідеї… Якщо ти ідеш у світ і з добром, то саме цей світ і буде дарувати їх нам.

Бажаємо успішного виступу нашій команді на XXI Всеукраїнському конкурсі колективів екологічної просвіти у м.Миргород!

 P.S. Команда Миргорода цього року не виступила на обласному конкурсі, мотивуючи це тим, що одинадцятикласники закінчили школу і, не змогли увійти до складу агітбригади. Та це не виправдовує її керівників, адже в агітбригаді "Екологічна варта" на зміну випускникам теж приходять нові діти, які вчаться бути кращими за попередніх вартівців і, впевненно тримають перемогу "до" появи і "після"  зникнення "одноразових переможців". Саме тому зараз хочеться згадати рядки О.Бальзака: "Во всех делах человеческих постоянство есть высшее проявление силы".

 


 

Переглядів: 1712 | Додав: rude_nata | Дата: 14.04.2012 | Коментарі (0)

У рамках соціальної програми «Оновлене місто» Благодійного фонду «Полтавський ГЗК» в НВК ім. Л. І. Бугаєвської було проведено анкетування батьків з питання покращення умов навчального процесу.

Протягом березня вони повинні були визначитися з тим, який сучасний кабінет для їх дітей необхідно зробити в першу чергу: математики, хімії, фізики  і т.д. Також існував  "інший варіант".

28 березня в кабінеті директора Алли Миколаївни Тузікової, за участю представників фонду, батьківського комітету, педагогічного колективу та учнівської ради відбулося відкриття скриньки.

 Учасники зібрання обробили анкети та, за рішенням більшості батьків  школи, був обраний саме "інший варіант". Вже починаючи з літніх канікул розпочнеться заміна вікон та опалення актової зали, а також утеплення шкільних коридорів за рахунок заміни вікон.

Дякуємо батькам за розуміння, адже актова зала, це місце де проводяться загальношкільні заходи: конференції, концерти, різноманітні акції, конкурси, випускні вечори та багато іншого. Взимку, коли зала використовується найактивніше, при  підготовці вихованців театрального, вокальних, хореографічних гуртків, агітбригад тощо, температура повітря в ньому "оставляет желать лучшего".  А тепло і затишок шкільних коридорів є не менш важливішою умовою комфортного навчання учнів. Також дякуємо засновникам Благодійного фонду "Полтавського ГЗК" В.Лотоусу та К.Жеваго, про те, що вони постійно дбають про наше майбутнє покоління, не залишають поза увагою проблеми не тільки освіти а й інших галузей.

Сподіваємось, що за їх допомогою  умови занять значно покращаться!




 

Переглядів: 1534 | Додав: rude_nata | Дата: 14.04.2012 | Коментарі (0)

Форма входу

   Пошук

Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz